Contemporary Outhouse – Hampshire

We are all very excited to be working on this current project – a modern, cutting-edge outhouse with courtyard and the complete re-design of surrounding areas. The brief was to replace an existing PVC conservatory with a new, modern outhouse. The beautiful period property provides an elegant and suitable contrast to the array of contemporary building materials used throughout the project. The high-spec in house design combines the use of downs blend bricks, a custom built oak timber frame and a contemporary glass roof; complying with the clients brief to provide an outside space that can be used all year round. Our highly skilled landscape designers have connected the new building to the house through a cleverly articulated courtyard.

 

Before – Existing Courtyard/House                          

 

Before – Existing Conservatory

Courtyard & Outhouse Plan

Landscaping Plan – Courtyard & Outhouse

Outhouse - Construction Drawing

Outhouse – Construction Drawing

 

Outhouse Proposal – An elegant combination of brickwork, oak timber frame, and glazed roof

 

Construction – Reinforced concrete base                      

 

Construction – New courtyard taking shape

 

Construction – New courtyard work in progress

 

Construction – Brickwork – Nearing Completion

    

Construction – Brickwork – Arched Doorway 

    

Construction – Brickwork – Arched Doorway 

    

Construction – Brickwork  – Completion                 

    

Construction – Dried-Oak Timber Frame

    

Construction – Dried-Oak Timber Frame – Joinery Details

    

Construction – View To Entrance      

 

Construction – View To Entrance    

 

Construction – Glazing Bars

 

Construction – The Glass Arrives

 

Construction – The Glass Roof

 

Completion – Inside

  

Completion – Inside

 

Completion – The Courtyard

 

Completion – The Courtyard

 

The Vision                                                                                   The Achievement

 

Before                                                                                           After